Over Ons

Geschiedenis

Metaal Recycling Twente heeft een ruime historie. In de jaren ’50 is het familiebedrijf ontstaan. Over deze afgelopen 60 jaar heeft het bedrijf enkele naamsveranderingen gehad. De meest bekende naam uit het verleden is Inter Metals B.V.

De huidige directeur, Martin Titsing, is in de jaren ‘80 op 15 jarige leeftijd bij zijn vader Bauke in dienst gekomen en 6 jaar later nam hij de leiding over.

Vanwege een steeds toenemende goederenstroom heeft Metaal Recycling Twente het afgelopen decennia eigenlijk constant geïnvesteerd in uitbreiding van het terrein met als hoogtepunt de nieuwbouw welke zich voor een groot gedeelte in 2014 heeft afgespeeld. Het eindresultaat hiervan is een modern terrein met een vloeistofdichte vloer en een oppervlakte van bijna 20.000 m2. Tevens maakt Metaal Recycling Twente gebruik van een 100 meter lange laad- en loskade zodat het bedrijf in staat is om ook over het water te kunnen aan- en afvoeren.

Waarom MRT

Vanuit de wetgeving, certificeringen (ISO 9001 en 14001) en de vergunningen dient Metaal Recycling Twente aan strenge eisen te voldoen. Daarom zijn de interne eisen gericht op het bewaken van het kwaliteitsniveau van de bedrijfsvoering en dienstverlening. Zowel particulieren als bedrijven kunnen materialen aanleveren. De medewerkers zullen zorgen voor een snelle en correcte afhandeling. Hierbij staat servicegerichtheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.

Certificeringen

Metaal Recycling Twente voldoet aan alle door de overheid gestelde eisen en is in het bezit van alle benodigde vergunningen zodat wij uw betrouwbare partner kunnen zijn voor het afvoeren van uw ferro en non-ferro producten.

Metaal Recycling Twente is aangesloten bij de Metaal Recycling Federatie (MRF). Het MRF stelt zich de bevordering ten doel van de milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling van alle gebruikte metalen in Nederland. Om aangesloten te zijn bij het MRF dien je iedere jaar een keuring te ondergaan. Deze keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijke instantie. Tijdens deze keuring wordt ons bedrijf gescreend op de zorg voor veiligheid, ARBO en milieu. Daarnaast wordt gekeken of we voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving.

Zoals al eerder genoemd staan kwaliteit, de klant en het milieu hoog op de prioriteitenlijst van Metaal Recycling Twente. Omdat deze punten constant aan verandering onderhevig zijn, heeft Metaal Recycling Twente besloten dat ze moeten voldoen aan de normen van NEN-EN-ISO 9001 en NEN-EN-ISO 14001. Vanaf oktober 2015 is Metaal Recycling Twente hiervoor gecertificeerd en is Metaal Recycling Twente nu optimaal in staat om intern en extern de kwaliteit te waarborgen en waar nodig te verbeteren.

 

 

Onze certificaten:

Algemene voorwaarden: